Ik heb weer vertrouwen gekregen in het lopen van dik pr op de 10 km

vip dag Margreet Miedema

Margeet deed een VIP dag voor haar halve marathon

Ondanks dat ik veel zin had in de VIP dag was ik wat onzeker of het me uiteindelijk wel zou brengen waar ik naar op zoek was. Het voelde goed om dit te doen maar ergens was het toch best spannend. Zou ik nu wel de juiste hartslagzones krijgen om in te trainen? En wat als ik een schema krijg wat helemaal niet bij me past?

Mijn ervaring is zeer positief. Het was een heel ontspannen dag waarin de hoeveelheid informatie goed gedoseerd werd en ook de verhouding theorie en praktijk was goed in balans. Echt een waardevolle dag.

Behalve dat ik een nieuw schema heb om mee te trainen (wat ik altijd een fijne houvast vind) ben ik een stuk wijzer geworden als het gaat om looptechniek en heb ik een hoop goed in te passen oefeningen gekregen om daaraan te werken. Het is me nu duidelijk op welke intensiteit ik mijn trainingen het beste kan doen om mijn doel te behalen.

En wat ik heel belangrijk vind, ik heb weer vertrouwen gekregen in het lopen van dik pr op de 10 km over een paar maanden.

Dit VIP traject is geschikt voor iedere loper die graag aan hardloopevenementen mee doet maar niet goed weet waar hij goed aan doet qua trainingen. Bij twijfels over de juiste trainingsintensiteit (te zwaar of juist te licht trainen). En aan de loper die minder tijd kwijt wil zijn aan lange langzame duurtrainingen maar toch progressie wil zien. Ook hardlopers die regelmatig met blessures te maken hebben kan ik een VIP traject aanraden omdat er goed gekeken wordt naar looptechniek.

Jeroen is enthousiast, betrokken en begripvol. Hij komt niet met een kant en klaar schema komt maar denkt echt mee. In mijn geval zijn er intervallen in het schema opgenomen die niet standaard in het Sportrusten schema zitten, maar wel goed bij mij als loper passen.

Het coachen houdt niet op na deze eerste VIP dag zelf want ook erna spant Jeroen zich in, onder anderen met vragen over mijn omslagpunt en een aanpassing na de Zevenheuvelenloop.