8 redenen waarom de halve marathon fantastisch is

halve marathon fantastisch

De halve marathon is, na de 5 kilometer, de meest gelopen afstand in wedstrijden. Wist jij dat? Ik niet. Deze populariteit is niet zonder reden. De halve marathon is namelijk een enorm veelzijdige afstand.

 

1 Je kunt er meerdere per jaar lopen.

Het herstel van een halve marathon neemt zo’n twee weken in beslag. Dit is afhankelijk van je conditie en hoe diep je bent gegaan. Je kunt er dus regelmatig een op de kalender zetten.

 

2 Het is een uitdagende, maar haalbare afstand.

De marathon is te ver, een 10 kilometerloop je op den duur vrij eenvoudig. Veel hardlopers vinden een marathon te ver. Dan is een halve marathon een uitstekend alternatief. Het is een uitdagende afstand. En hoewel de afstand intimiderend kan zijn, is het een heel haalbaar doel.

 

3 Man met de hamer.

Daar staat ie, op 17 kilometer. Om genadeloos toe te slaan. Je hebt voor ongeveer 1u15 hardlopen aan energie in je lijf. De halve marathon duurt langer. Pas dus onderweg je het tempo aan en vul energie aan met gelletjes en reepjes.

 

4 Het is de meest brute afstand om een PR op te lopen.

Ga je voor een PR, dan loop je continu in het rood. Bij een marathon ligt de snelheid lager, omdat je daar zuiniger met je energie moet doen. Bij een snelle halve marathon verbrand je dezelfde hoeveelheid energie in de helft van de tijd. En dat merk je aan je hartslag en ademhaling.

 

5 Je zelfvertrouwen krijgt een boost.

Lukt het je eenmaal om een halve marathon te lopen, dan geeft dat enorm veel voldoening. Het lukt je om 21 kilometer achter elkaar te hardlopen. De medaille is een teken van jouw fitheid.

 

6 Je bespaart tijd in training.

Tijd is altijd een issue, geloof me. Kun je wekelijks drie uur trainen? Loop je 10 kilometer in 65 minuten? Gezond gewicht? Met 4 maanden gerichte training loop je een solide halve marathon. Go for it!

 

7 Reizen en rennen, mooie combi.

Marathonlopers reizen de hele wereld over om hardlopen en vakantie te combineren. Steeds meer lopers van de halve marathon ontdekken deze mooie combinatie. Al hardlopend ontdek je de mooiste steden. Daags na de wedstrijd bezoek je de hoogtepunten. Zonder spierpijn.

 

8 Het is een veelzijdige afstand.

Met de halve marathon kun je alle kanten op. Loop hem snel om jezelf te testen. Loop hem relaxed om onderweg te genieten. Voel de spanning in het startvak en de beloning van de medaille.

 

Groeten, Jeroen

 

P.S. Ben jij op zoek naar persoonlijke begeleiding in het hardlopen?

Blessurevrij blijven, persoonlijk schema, inspanningstest & videoanalyse? Zeker weten dat je topfit aan de start staat en vol vertrouwen loopt?

Informeer naar het Running Plus programma. Zullen we een keertje bellen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *